Alimentarea cu apă a municipiului Oradea, se realizează prin distribuţia acesteia prin conducte de serviciu sau conducte principale.

Text Box:

Text Box:

Cele 5 staţii  de pompare furnizează apa staţiilor de hidrofor ( 80 de staţii de repompare ), prin intermediul unei reţele de distribuţie concepută īn sistem inelar, la care sunt racordaţi direct şi consumatorii din imobilele cu regim de īnălţime de pīnă la 2 nivele. Reţelele de apă secundare au o lungime de 142 km, sunt complet reabilitate şi deservesc īn principal consumatorii din imobilele īnalte, alimentaţi cu apă din staţiile de hidrofor. Aceste retele secundare sunt confecţionate īn totalitate din polietilenă.

SC Compania de Apa Oradea SA  gestionează un număr de cca. 53.834 contoare aflate īn proprietatea companiei (instalate īn sistemul de distribuţie), 38.337 fiind cu telecitire
Text Box:

     Din cele 80 de staţii hidrofor care deservesc zone de blocuri de P+4 pīnă la P+10 nivele, 78 au fost modernizate īn cadrul programului MUDP II. Acestea sunt echipate cu grupuri de pompare Grundfos Hydro 2000 ME cu alimentare directă din reţeaua primară, preiau presiunea de pe reţeaua primară şi asigură presiune constantă pe refulare indiferent de consum. Instalaţiile interioare sunt executate din polipropilenă, plecările din staţii sunt contorizate şi monitorizate.Text Box:

Grupurile sunt echipate cu 3-4 pompe acţionate de motoare asincrone şi convertizoare tensiune-frecvenţă (pentru fiecare motor in parte).

Comanda lor se realizează prin panoul de comandă echipat cu:
-   microcalculator de proces ( pump function unit - PFU) care comandă pompele din cadrul grupului stabilind turaţia şi numărul necesar de pompe īn funcţiune, urmărind ca parametri realizaţi faţă de cei prescrişi să se īncadreze īn limitele stabilite de utilizator.
-   interfaţă pentru utilizator (pump management unit - PMU) prin  care se pot introduce de către utilizator parametri de funcţionare,limitele de alarmare şi protecţie.Afişează mărimile setate, parametrii de funcţionare, alarmele stocate īn memorie pe ecran alfanumeric tip LCD.Totodată această unitate comunică  sistemului de monitorizare datele pe care acesta le solicită. 

Text Box:

Staţiile hidrofor sunt monitorizate, funcţionarea şi parametrii realizaţi se urmăresc de către dispeceratul central al unităţii şi de către Comparimentul Automatizare-Monitorizare.


 


Trimite Primariei sesizari
direct de pe telefonul mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor